Nauci SEO od kuce

Kako naučiti SEO od kuće

Razmišljate o tome kako da počnete da se bavite optimizacijom za pretraživače?

Postoji mnogo kurseva, članaka i dostupnih PDF dokumenata na internetu  koji Vam mogu pomoći da steknete osnove poznavanja SEO. 

Naravno nisu svi kursevi niti dostupni članci i dokumenti istog kvaliteta pa treba voditi računa o tome ko je autor određenog dokumenta i koliko poseduje iskustva u oblasti optimizacije.

Neki od kvalitetnih resursa dostupnih online:

Google Guide (Google)

Kako nauciti SEO Google SEO Starter Guide

Google ima lep vodič za početnike u SEO u PDF formatu koji možete pronaći među njihovom dokumentacijom a koji stvarno dobro objašnjava koncept „crawlovanja“ veb sajtova, URL strukturu, optimizaciju slika i td.

SEO Kurs (Neil Patel)

Kako nauciti SEO Neil Patel

Sa druge strane postoji i besplatni kurs Neil Patela – SEO Unlocked u kome se iako je dosta osnovni kurs mogu naučiti osnove online marketinga, kreiranja sadržaja i istraživanja ključnih reči.

MOZ Guide (MOZ)

Domain Authority je ocena za rangiranje veb sajtova koju je razvio Moz i koja predviđa kako će se vaša veb stranica rangirati na stranicama rezultata pretraživača (SERP-ovima). Ako želite da dobijete opsežno i široko znanje o SEO i da baš uronite u materiju, Moz je zapravo sjajni resurs za početak. Možete pogledati njihov besplatni vodič koji ima 7 poglavlja i koji izuzetno dobro pokriva osnove kako onsite tako i offsite optimizacije.

Ovaj vodič za početnike inače smatra se jednim od najboljih resursa na internetu u poslednjih 7 godina i više.

O samom autoritetu domena možete saznati više ovde

Technical SEO Kurs (Lynda)

Kako nauciti SEO Lynda kurs

A u slučaju da ste zainteresovani za učenje Tehničkog SEO, ovaj besplatan kurs od Lynde tokom kojeg možete naučiti osnove pravilne arhitekture dobio je sjajne recenzije.

SEO Associate (SEO Akademija)

Nauci SEO - SEO Associate kurs

Nadam se da će Vam ovi resursi pomoći a ukoliko želite da se profesionalno počnete baviti SEO slobodno nas kontaktirajte naš treći po redu SEO Associate kurs uskoro počinje!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *