Koliko je bitna brzina sajta? Saznajte tokom drugog SEO Associate kursa koji uskoro počinje

Merenje brzine i performansi sajta sa trenutno dostupnim alatima postalo je veoma jednostavan proces. Zahvaljujući ovim alatima glavni focus SEO specijalista postaje prioritizacija problema i način implementacije preporuka u cilju boljeg rangiranja.

Kako izmeriti brzinu sajta?

U svrhu testiranja brzine između ostalih dostupnih alata kao što je GTmetrix može se koristiti i besplatan Google alat koji se zove Page Speed Insights. Ovaj alat daće vam generalne statistike vezane za brzinu vašeg sajta onako kako je vaši korisnici doživljavaju.

Google speed test - kako testirati brzinu sajta

U okviru naših kurseva na SEO akademiji pomoći ćemo vam shvatite koje su to metrike na koje treba obratiti pažnju, kao i kako optimizovati brzinu učitavanja resursa i samim tim i stranice.

Jednom kad se identifikuju izvori problema mora se proveriti i efikasnost koda. Stvari o kojima treba razmisliti su skaliranje i kompresija fotografija i minimiziranje resursa kao sto je JavaScript.

Zatim sve funkcionalnosti koje sajt više ne koristi trebalo bi takođe i da se uklone iz koda.

Sa druge strane ukoliko je kod već olakšan, a resursi skalirani problem može da se javi i zbog sporog servera. Često zajednički hosting može biti taj koji usporava sajt ali uz doplatu uvek možete da uradite upgrade ili da promenite hosting provajdera.

Saznaćete tokom našeg SEO kursa i kako CDN (Content Delivery Network) može da pomogne u bržem učitavanju stranica kao i omogućavanje keširanja u browseru.

Kao što su brzina i performance sajta važne pri rangiranju, tako je važno brzo reagovati i ukoliko želite da ostvarite naš januarski popust za novi SEO Associate kurs.

Za više informacija kontaktirajte nas danas!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *