shutterstock_1013643319

Najbolji materijali i sajtovi na temu SEO-a

Samo tokom 2019. godine na temu SEO-a objavljeno je vise od 2000 radova i publikacija.

Kada smo počeli sa sastavljanjem ove liste neke blogove smo znali unapred i bili dobro upoznati sa njigovih sadrzajem, a za neke druge smo tek dobili preporuku pa je ostalo na nama da istražimo njihov sadrzaj kako bi mogli da damo preporuku. Naravno svaka lista je delimično subjektivna tako da ovom prilikom zadržavamo pravo da ne budu svima svi blogovi jednako informativni ili zanimljivi. Jedna od stvari po kojima smo ih rangirali jeste i rejting svakog domena koristeći Ahrefs.

Možda bismo ih rangirali drugačije da smo jednostavno koristili svoja mišljenja kako bismo naručili SEO blogove. Ali, stvarnost je da svatko treba različite informacije u različita vremena, pa kako onda stvarno definišete „bolje“ i „najbolje“?

Takođe smo razmotrili drugi pristup, navodeći najbolje SEO blogere, kao što je učinjeno ovdje. Na kraju krajeva, stručnjaci često postavljaju blogove jedan na drugog, i često daju izvanredne informacije kao gostujući blogeri. Ali . . . to jednostavno nije kako smo odlučili da to uradimo. Što se tiče linkova (naravno da su postojale linkovi!), Mi smo ih poređali po alfabetu.

Još jedno razmatranje je bilo kako precizno definisati šta je to SEO blog. Kako se različite digitalne marketinške discipline sve više isprepliću, tako se sve više prepliću i realne aplikacije SEO-a i drugih digitalnih marketinških strategija. Za ovaj post smo odlučili da uključimo neke vrhunske digitalne blogove koji nisu isključivo hard-core SEO. Ako to nije ono što tražite, postoji mnogo drugih blogova na ovoj listi koji bi trebali odgovoriti na pitanja koja imate.

Kao još jedan kriterijum, odlučili smo da blogovi moraju biti aktivni (dodaju se novi postovi) sa DR od najmanje 50. Evo i liste!

Ovaj blog bogat je inspirativnim eksperimentima iz najrazličitijih oblasti SEO-a. Od toga kako da poboljšate CTR i user engagement do nekih manje poznatih tehnika za povećanje organskog saobraćaja i alternativnih kanala koji se u tu svrhu mogu koristiti.

Sada vec jako dobro poznat milionima ljudi koji se bave marketingom, MOZ blog predstavlja dobar pocetni izbor za sve koji bi da počnu da se bave digitalnim marketingom. Napisali do sada najbolji guide za pocetnike u offsite SEO-u.

Jedni od glavnih resursa za najrazličitija pitanja iz svih glavnih disciplina SEO-a. Mesta na kome ćete naći najviše relevantnih autora i članaka iz sveta marketinga.

Kao i MOZ blog, HubSpot blog odlikuje dosta how to’s i guide članaka koji mogu biti od koristi prilikom formiranja osnovnog znanja i fundamenata marketinga.

Jedan od boljih blogova na temu kontent marketinga. Sve sto ste hteli da saznate o važnosti i vrednosti kontenta na jednom mestu.

Veoma kontroverzan in-depth SEO blog gde će vam za pravilnu konzumaciju ipak biti potrebno određeno predznanje.

AHrefs i SEMRush blogovi spadaju u onaj tip blogova gde mozete dobiti dosta prakticnih saveta vezano za specifične procese i korišćenje ova dva alata.

Napomenućemo jos neke izuzetno zanimljive resurse na koje bi trebalo da obratite pažnju:

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *