Marijana
Perić

O Predavaču

SEO Expert sa više od deset godina iskustva u tri internacionalne agencije. Osnivač nekoliko uspešnih Startupova, osnivač i predavač SEOIT konferencije. Trenutno zaposlena kao SEO Strategy Lead u kompaniji Catena Media.

  • SEO Associate
  • SEO Advanced
  • SEO Expert
Marijana Peric

Počela sam da se bavim SEO-m kad sam postala Chief Marketing Officer jedne lokalne kompanije za uvoz gde je jedna od neophodnih stvari bila i briga o prisustvu na Google-u. Moj posao uključivao je mnoge marketinške aktivnosti uključujući i izradu i optimizaciju kompanijskog sajta. Nedugo zatim pružila mi se izuzetna prilika da kroz rad u jednoj od svetski poznatih i priznatih agencija DejanSEO “ispečem” svoje offsite SEO znanje i naučim sve o tome kako Google algoritam funkcioniše. Sem DejanSEO inicijative koje su mi takodje omogućile da izrastem u jednog SEO Experta su nekoliko tech startup-ova i naravno moja trenutna kompanija Catena Media uz čiju podršku se i zasniva ovaj projekat.

SEO Akademija nastala je kao adekvatan odgovor na izazov pronalaska radne snage za sve SEO managere i kompanije kojima su potrebni obučeni ljudi.

Svoje znanje zelim da podelim sa ljudima koji zele da uče, rastu i razvijaju se kroz adekvatnu obuku i praksu. Sem SEOIT konferencija i jos par lokalnih event-ova kod nas ne postoji adekvatna obuka u SEO smislu te je i to jedan od razloga što smatram da je SEO Akademija neophodna za SEO zajednicu u Srbiji.

Prilikom intervju-a sa mnoštvom kandidata različitog nivoa znanja za pozicije u Catena Media kompaniji i menadžerskim pozicijama pre toga stekla sam dovoljno saznanja o tome koje su to jake strane kandidata kao i gde bi nivo znanja mogao i tekako da bude poboljšan pre samog prijavljivanja na pozicije. 

Budući da sam bila na obe strane do sad – na strani  zaposlenog i menadzera ono što bih navela da nedostaje kao vezivni faktor jeste upravo znanje. Ne samo znanje pojedine oblasti u SEO-u već i sam misaoni proces toga kako jedan SEO treba da razmišlja do toga šta sve treba da zna. Budući da je ovo izuzetno dinamična disciplina više je nego neophodno da se svaki kandidat razvija u više pravaca i upozna više oblasti, i sposobnost da se sagleda značaj svake pojedinačne oblasti u SEO-u je upravo je ono što će mu sutra doneti dugo očekivani i željeni posao.