Nenad
Pantelić

O Predavaču

SEO  i PPC Expert sa 9 godina iskustva, kreirao digitalne strategije za najrazlicije klijente i nise, jedan od predavaca SEOIT konferencije. Nezavisni konsultant i Head of Marketing u kompaniji ClickGUARD.

  • SEO Associate
  • SEO Advanced
  • SEO Expert

Nenad iza sebe poseduje masivno iskustvo u radu sa klijentima iz najrazlicitijih nisa kao sto su nekretnine, mobilne aplikacije, startapi, osiguravajuće kuće, privatne obrazovne ustanove, turizam,  automobilizam, građevinski sektor, medicina i druge…

Kad god je u prilici rado posećuje konferencije kao posetilac i kao predavač. Do sad je imao deset izlaganja na osam konferencija na kojima je pričao o svojim iskustvima u optimizaciji za pretraživače, PPC kampanjama, e-trgovini, marketingu na društvenim mrežama i generalno o onlajn promociji.

Priznajem, iskustvo me je naučilo da nije sve u pozicijama, rangiranju i ostalim tehničkim detaljima. SEO, PPC i web analitiku posmatram samo kao alate. Oni nisu konačan cilj. Cilj je ostvariti profit, poboljšati poslovanje.

Specijalizovao sam se za SEO, link building, PPC (search & display), local SEO, online reputation management, retargeting i conversion rate optimization.

Dosta je nezahvalno baratiti svim onim stranim frazama tako da je možda najbolje reći da pomažem firmama da prikažu svoje proizvode i usluge na Internetu većem broju ljudi u onom trenutku kada oni traže baš te proizvode ili usluge. Eventualno da kažem da omogućujem kupcima da nađu ponudu baš mojih klijenata.

Iskren da budem imam osećaj kao da je prošlo mnogo više od ovih devet godina. A sve je počelo kada sam iz čiste radoznalosti pokušao da pomognem prijatelju da poveća rezervacije svog prenoćišta na periferiji grada. Tačno se sećam trenutka kada sam mu javio da smo na “smeštaj u Beogradu” došli na prvu stranu Gugla. Ono što on nije znao je da ja ne mogu da stanem samo na tome. Dva meseca kasnije došao sam na mesto broj tri! Najlepše od svega je činjenica da su posetioci sajta počeli da rezervišu smeštaj. Nikola je video korist internet marketinga za svoj smeštaj.